Faianta este un element practic si functional de design, potrivit pentru placarea peretilor in diferite spatii rezidentiale si comerciale, folosit mai ales in zonele de baie si bucatarie.
La Regata gasesti o gama diversificata de optiuni de placi ceramice pentru perete, disponibile in diferite modele si dimensiuni. De la placi de faianta simple la cele cu elemente decorative, acestea iti ofera posibilitati nelimitate de design pentru a completa si infrumuseta estetica spatiului tau. 

Faianta – De ce sa alegi faianta pentru amenajarea baii?

Avantajele utilizarii faiantei pentru placarea peretilor

 • Rezistenta la umiditate: Placile ceramice de faianta protejeaza suprafetele peretilor impotriva aburilor si picaturilor de apa.
 • Durabilitate: Faianta este cunoscuta pentru durabilitatea sa si rezistenta la uzura.
 • Varietate: Faianta este disponibila intr-o varietate de modele ce ofera posibilitati nelimitate de design.
 • Curatare usoara: Suprafetele placate cu faianta sunt usor de curatat si intretinut si isi pastreaza aspectul in timp.

Datorita caracteristicilor sale functionale, faianta este folosita cel mai des pentru amenajarea bucatariilor si bailor, atat acasa, cat si in spatii comerciale precum restaurante, cafenele, showroomuri, malluri, birouri sau cladiri publice.

Aspect si finisaj faianta:

Disponibila intr-o varietate de modele, faianta completeaza cu succes designul unui spatiu. Iata cateva dintre optiunile pe care le poti gasi in colectiile noastre:

 • Faianta cu aspect de marmura: Aspectul de marmura adauga eleganta spatiului, conturand un design sofisticat.
 • Faianta cu aspect de ciment: Aspectul de ciment este potrivit pentru crearea unui design modern cu accente industriale.
 • Faianta cu aspect de piatra: Estetica pietrei adauga un aer contemporan spatiului. Aceasta poate contura un design interior minimalist urban.
 • Faianta cu aspect de lemn: Aspectul inspirat din estetica lemnului natural ofera senzatia de caldura si confort spatiului.

De asemenea, in aceasta categorie gasesti modele simple de faianta si modele decorate cu diferite elemente precum: linii geometrice, picaturi de apa, baloane de sapun, decor de tip mosaic sau granit, ideale pentru completarea diferitelor stiluri de design interior.

Finisaj:

 • Lucios: Finisajul lucios ofera un aspect elegant spatiului, reflectand subtil lumina din incapere.
 • Mat: Finisajul mat creeaza o estetica subtila si este rezistent la urme si amprente.
 • Texturat: Finisajul texturat adauga profunzime decorului prin insertiile reliefate.

De ce sa alegi faianta pentru amenajarea baii?

Datorita rezistentei la umiditate si versatilitatii in design, faianta este alegerea ideala pentru placarea peretilor din baie. De asemenea, un alt avantaj al folosirii faiantei pentru amenajarea baii este intretinerea usoara.

Din punct de vedere estetic, faianta trebuie sa se integreze armonios cu gresia folosita pentru pardoseala si cu intregul design al spatiului.

De ce sa alegi faianta pentru amenajarea bucatariei?

Pentru realizarea unui ambient estetic, dar si practic in bucatarie, faianta este optiunea ideala. Aceasta protejeaza peretii impotriva umiditatii,  picaturilor de apa si a petelor de alimente, fiind usor de curatat si intretinut.

Varietatea de modele disponibile permite crearea unui ambient personalizat, adaptat intregului concept de design al casei.

In functie de estetica pe care ti-o doresti pentru spatiul tau, decorul cu faianta poate fi personalizat cu elemente aditionale ce completeaza designul, precum faianta decorativa sau brauri pentru faianta.

Pentru a facilita procesul de montare a faiantei, iti punem la dispozitie categoria de accesorii pentru faianta, unde vei gasi chit de rosturi, distantieri si profile. Toate aceste elemente esentiale iti asigura o montare precisa si durabila a placilor de faianta.

Exploreaza categoriile complementare disponibile pe site, pentru a crea un spatiu personalizat, exact asa cum iti doresti. Poti comanda online, usor si rapid, iar noi iti livram produsele direct la adresa unde se desfasoara proiectul tau de amenajare.