Descopera selectia noastra de sere de gradina, sere pentru balcon, pentru legume sau flori

O sera pentru gradina nu este necesara doar daca ai o afacere agricola! Cu noi poti sa descoperi o multime de tipuri de sere, in modul in care sa poti gasi una pe placul tau si pentru necesitatile tale proprii: sere si solarii de gradina, mini sere de gradina, sere pentru balcoane, mini sera pentru legume si fructe, sera pentru flori, sera mobila.

Sere pentru gradina

Cuprins:

  • Sere pentru gradina: cum sa alegi sera perfecta pentru tine
  • Sere pentru gradina: Modelele cele mai vandute
  • Sere pentru flori si sere pentru plante: Modelele cele mai inovative

Sere pentru gradina: cum sa alegi sera perfecta pentru tine

Daca si tie iti place sa cultivezi legume, sa ai grija de plante, stii bine ca fiecare anotimp are caracteristicile sale. Iarna trebuie sa avem grija ca plantele sa nu inghete, sau ca frigul sa nu dauneze legumelor care le-am ingrijit cu multa straduinta tot anul. O sera pentru gradina este aleatul indispensabil pentru a rezista chiar si iernilor reci.

Aici vom descoperi impreuna de ce trebuie sa tinem cont cand vrem sa cumparam una:

  • Invelisul
  • Cadrul
  • Metoda de fixare
  • Locul

Invelisul

Un acoperis bun trebuie sa fie impermeabil si trebuie sa garanteze o izolarea interna a serei, pentru a evita ca plantele sa inghete sau ca temperatura sa fie foarte joasa.

Aosom Romania are sere de vanzare cu invelis din polietilena: un material usor dar rezistent pentru a proteja plantele si florile. E foarte folosit pentru serele de tip tunel si deobicei aceste sere au ferestre cu plasa pentru insecte.

Un alt material folosit este poliuretanul: Usor dar rigid, e mai rigid decat polietilena, dar asigura rezistenta si protectie maxima.

Cadrul

Un alt aspect esential cand vorbim despre sere de gradina este cadrul acesteea. In colectia de sere Aosom.ro gasesti modele cu structura din otel zincat, sau aleaj de aluminiu: antiruginire, rezistent la intemperii si robust. Perfect pentru serele tip tunel, dar si pentru serele de dimensiuni medii sau mici.

Metoda de fixare

Pe Aosom.ro gasesti sere de gradina de vanzare cu tot pachetul necesar pentru instalare si fixare in sol.

In plus, serele de gradina din polietilena au tesatura lunga de circa 10-20 cm in plus fata de inaltimea sa. De ce invelisul este mai lung decat structura? Nu, nu este o eroare de fabricatie. Acesti 10-20 cm in plus sunt pentru a fi introdusi in sol, in acest mod poti sa feresti de umiditate interiorul serei si mai mult si sa fixezi structura serei mult mai stabil.

Locul

Iti sugeram sa evaluezi cu atentie locul in care vreai sa instalezi sera de gradina. Solutia ideala este sa alegi un loc adapostit ferit de intemperii in modul ca structura sa nu fie deteriorata in timpul fenomenelor climatice mai severe.

Toate serele sunt facute tinand cont de conditiile climatice normale, dar in nici un caz garantia nu poate acoperi diferite daune din cauza expunerii la conditii climatice extreme.

Sere pentru gradina: Modelele cele mai vandute

Din momentul in care am enumerat toate caracteristicilie principale a serelor pentru gradina, vrem sa va facem cunostinta cu cele mai vandute modele. Pentru comoditate le-am divizat in doua categorii:

Mini sere de gradina

Sere pentru legume

Aceste categorii sunt cele mai cautate de clientii nostri. Sa le vedem impreuna!

Mini sere de gradina

Dintre serele pentru terasa poti gasi multe modele diferite intre ele. Unele cu etaje, altele care ajung inaltimea maxima de circa 80-100cm. Sunt ideale daca nu ai nevoia sa intri fizic in ele, insa cauti un adapost de frig pentru florile sau ierburile tale aromatice.

Alte modele mai raspandite dintre mini serele de gradina, sunt serele pentru perete cu dimensiuni compacte, usi, si cel mai des cu rafturi interne pentru a folosi cat mai util spatiul.

Daca cauti alte solutii pentru a organiza plantele tale pe terasa sau balcon, poti vedea si rafturile pentru plante si vazoanele pentru flori perfecte pentru sera ta noua.

Sera pentru legume

Serele pentru legume sunt cele mai raspandite, aceste modele cel mai des sunt numite tip tunel si pot avea o lungime de pana la 8m. Sunt rigide, rezistente si sunt alegerea potrivita daca cauti o sera mare nu doar pentru plantele tale dar si pentru tine.

Majoritatea serelor pentru legume sunt realizata din otel zincat si invelis din polietilena impermeabila. Usile de intrare si ferestrele au fermoar, sunt rulante si des sunt dotate cu plasa anti-insecte.

Sere pentru flori si sere pentru plante: Modelele cele mai inovative

Am lasat pentru sfarsit ultimile modele cele mai inovative, tehnologice si mai putin comune. Vorbim despre:

Sere pop-up

Grow tent pentru cultivarea hidroponica

Sunt doar pentru profesionisti sau pot fi utilizate de oricine? Descoperim impreuna chiar acum.

Pop-up

Sunt modele mini, cu dimensiuni foarte compacte pentru a ocupa putin spatiu… chiar si atunci cand nu o utilizezi. Serele pop-up sant pliabile, sunt usoare si poti sa le transportezi comod. Deci, solutia ideala daca ai putin spatiu.

Grow tent

Serele Grow Tent sunt serele proiectate pentru cultivarea hidroponica: o tehnica particulara, cunoscuta doar de cei mai pasionati gradinari. Plantele nu sunt puse in vazona cu pamant, dar sunt cultivate in afara solului, si au nevoie de conditii climatice si de iluminare foarte speciale. Posibil doar daca alegi sera potrivita!

Acum ca am vazut caracteristicile principale ale serelor de vanzare pe Aosom.ro, iti va fi mult mai usor sa alegi cea mai potrivita sera pentru tine si plantele tale pentru a le feri de frig si a avea grija de ele ca un agriculor profesionist! Si daca esti in cautarea unei sere sa stii ca avem cele mai bune sere la categoria “sere Romania”, in plus poti descoperi si toata gama de ustensile pentru gradinarit la cele mai bune preturi si cu oferte speciale.