• vin. mart. 24th, 2023

Pantofii Oxford nu se demodează niciodată și adaugă o notă elegantă oricărei ținute, fără să fie nevoie  să porți pantofi cu toc. Multe femei  ocolesc acest model, pentru că nu știu sigur cum să îl poarte, însă este mai simplu decât crezi.

Oxford sunt tipul de pantof formal tradițional și destul de permisiv în combinații vestimentare , chiar dacă cel mai bine se așează lângă pantalonii de costum. Moda a plecat din Scoția și Irlanda de la un tip de gheată din jurul anilor 1800, numită Oxonian, care  și-a schimbat designul în timp  datorită cerințelor studențilot de la Universitatea Oxford.

De regulă au bombeul în forma literei dublu w şi, cel mai frecvent, o cusătură simplă sau dublă care separă vârful de restul pantofului. Alte particularităţi ale lor stau în perforaţiile care le decorează şi în ochiurile apropiate pentru şireturi, în vreme ce vârfurile pot fi rotunjite sau ascuţite.

Pantofi Oxford din piele naturală

Pantofi Oxford damă pt ținute office

Dacă nu mai știi cu ce să te încalți la birou sau nu te simți confortabil pe tocuri, poți să porți pantofii de damă tip Oxford. Îi poți asorta la o rochie office, pentru un look simplu, dar elegant sau cu un costum de inspirație masculină, în nuanțe neutre.În acest fel, vei crea ținute fără cusur, care îmbină confortul cu eleganța.Pantofii Oxford negri se pot purta atât la ținute elegante, cât și la  unele casual.Dacă ești o fashionistă îndrăzneață și știi cum să asortezi culorile, ai toate motivele să alegi pantofi Oxford colorați sau cu imprimeuri.